namestaj-po-meri-tresnjin-cvet-6

5 saveta za bolju organizaciju garderobera

Hiljadu puta ste čuli ili i sami izgovorili kako vam je garderober mali i kako u njega više ne mož’ ništa da stane. Otkrićemo vam tajnu: često to nije istina 😊 Obično je u pitanju loša organizacija i planiranje prostora. Zato vam danas dajemo savete koji će vam pomoći da smestite u svoj ormar sve što u njega treba da stane. Počnimo!

1.Planiranje, planiranje i planiranje

U slučaju da ste kupili ormar samo zato što je odgovarao raspoloživom prostoru, ne razmišljajući o tome  da je unutra jedva par šipki i nekoliko polica, ne brinite, mnogima se to dogodilo. Nalete ljudi na sniženje, zalete se i kupe. Važno je samo da budete svesni  da ćete morati da uložite novac u dodatnu opremu da biste izvukli maksimum.

Naravno, pre nego što to učinite, stanite ispred ormara i analizirajte svoju odeću. Da li je kačite na vešalicu ili je presavijate? Imate li haljine ili neke druge dugačke odevne predmete? Da li ste obožavalac aksesoara? Nakon što odgovorite na ova pitanja, napravite skicu svog idealnog garderobera i, u odnosu na tu skicu, dogradite potrebne elemente.

1
2.Tačno po meri

Da li su vam dugačke haljine izgužvane jer nema prostora da se okače po dužini? Ili, naprotiv, ima mnogo neiskorišćenog prostora ispod bluza i suknji? Vreme je da ormar obogatite nekom šikom za kačenje garderobe koja ne mora nužno biti postavljena od vrha ormara.

Za kapute i haljine preporučljivo je ostaviti visinu između 140 i 170 cm; za sakoe i jakne, između 100 i 130 cm; za košulje i bluze, između 90 i 120 cm; a za pantalone, suknje i kratku odeću između 60 i 90 cm. Što se tiče širine, ona će zavisiti od broja odevnih predmeta, mada je najjasniji pokazatelj to da li nam se odeća u ormaru gužva ili ne.

2

3.Određivanje prioriteta

Što je veći ormar, to više odeće pakujemo u njega. I to često bez ikakve logike. Rezultat: izgubljeno dragoceno vreme u potrazi za košuljom za posao dok ronite između haljina za večernji izlazak i haljina za plažu. Rešenje: odvojte vreme – potrebno je mnogo manje nego što mislite – da sortirate odeću na način koji najbolje odgovara vašem načinu života (radna odeća, svakodnevna odeća, izlasci…). Dodelite centralni prostor ormara onoj odeći koju najviše koristite, a u uglove poslažite ono što koristite u posebnim okolnostima. Uštedećete vreme i duševni mir i izbeći ćete otkrivanje ‘izgubljene’ odeće na kraju sezone.

3

 

4.Džemperi u julu?

Čak i ako imate veliki garderober (ili možda više njih), odeća iz drugih sezona pomešana sa onom koja se trenutno koristi samo će vas ometati kada tražite šta ćete obući i daće vam osećaj haosa u ormaru.

Vansezonsku odeću je najbolje čuvati u kutijama ili u posebnim kesama, bilo na vrhu plakara – u posebnim pregradama – bilo u pomoćnom ormaru specijalno dizajniranom za vansezonsku odeću.

4

 

5.Neka bude svetlost

Prigušeno osvetljenje može biti pogodno u spavaćoj sobi, ali ne i u ormaru. Bauljanje po plakaru nepotrebno nam komplikuje život, ali je taj problema lako rešiv postavljanjem LED trake u garderober.

7
Svakako, ko se odluči za garderobera po meri prostorije i u skladu sa potrebama ukućana, napraviće možda i najmudriji izbor, jer će na taj način izbeći dodatnu reorganizaciju, dokupljivanje pregrada i fioka, kao i trošenje vremena i novca na personalizaciju plakara.

9

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

 

Izvor: El Mueble

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>