f8f71ffef9beba18243b3c1846ed37e0

5 ideja da osvežite kuhinju ovog proleća

Odlučili ste da je došlo vreme da se malo osveži kuhinja. Ne biste baš da menjate sve od poda do plafona, ali bi vam i te kako prijalo da ovoj prostoriji date malo novog sjaja.  A to, naravno, želite da uradite sa stilom.
A onda, ipak razmišljate i pomalo se plašite da će vas ovo renoviranje izložiti preteranom trošku…
Trenutak je da vas umirimo. Nije vam neophodno neko preterano ulaganje da biste dobili novu i savršeno opremljenu kuhinju, ono što vam je potrebno je da budete malo maštovitiji i kreativniji da biste svoje zamisli uklopili u budžet.
Da bismo vam olakšali zadatak, u današnjem blogu ćemo vam predstaviti 5 zanimljivih i vrlo jednostavnih ideja koje vas mogu inspirisati prilikom osveživanja vaše kuhinje. Verujemo da će makar jedna od njih biti bliska i vašim željama, a i vašem džepu.

1. Ne zanemarite vrednost kontrasta

Odličan trik koji će joj dati život i vašu kuhinju pretvoriti u očaravajući prostor, čak iako je raspoloživi budžet smanjen, jeste oslanjanje na kontraste. Prisustvo svetlih i tamnih boja, nežnih i intenzivnih tonova, poigravanje s kontrastima kroz escajg, kuhinjske delove, ili uz pomoć stolica druge boje (kao na slici ispod) već će vam baciti novo svetlo na, neki kažu, centralnu prostoriju svakog doma.

kuhinja kontrasti

2. Oslobađajuća moć boja

I ovo je još jedna od ideja koja može poslužiti svima koji s malo budžeta žele da osveže kuhinju. Evo šta vam je za realizaciju potrebno: malo želje da se bavite brikolažom, malo mašte i iznad svega – puno boje. Ako ništa od navedenog ne nedostaje, možete postići stvarno iznenađujuće rezultate. Da vidimo, na primer, ovu veselu, živahnu i dinamičnu kuhinju. Mi smo se odlučili da vam dostavimo fotografiju na kojoj su samo radni deo i prostor ispred njega osveženi bojom, a vi ćete razmisliti da li bi vašoj kuhinji, pored radnog dela, dobro došla promena zidova u neku intenzivnu boju.

kuhinja boje

3. Poigravanje sa otvorenim i zatvorenim prostorom

Ponekad je vrlo malo potrebno da se napravi zanimljiva, lepa i prijatna kuhinja. Na primer, možemo se zabavljati igrajući se efektom praznog i punog, ili drugim rečima otvorenim policama i zatvorenim nameštajem različitih dubina, kao što možemo videti na fotografiji ispod. Ovo je mali trik koji daje dinamiku dekorativnom kompletu, a ne zahteva preterana ulaganja.

semiabierta

4. Poigravajte se stilovima

U drugim prilikama bismo možda i pomislili da različiti stilovi ne čine harmoničan spoj, ali ne i u ovoj. Ako želite da osvežite kuhinju i da dodate neke komade, a zadržite stare, trenutni trend će vam reći samo jedno: samo napred! Slobodno kombinujte svoju skandinavsku kuhinju sa stolicama koje pripadaju industrijskom stilu, ili nekim rustičnim stolom. Možete čak i kombinovati stolice različitih stilova i uklapati ih u već postojeći enterijer, nećete pogrešiti. Današnji stilovi su prilično kompatibilni jedan drugom, da vam daju slobodu da unesete inovacije bez imalo bojazni.

kuhinjaboje3

5. Vratimo se prirodi

Ako vas nijedna od gore navedenih ideja nije ubedila, bilo iz ekonomskih, bilo iz estetskih razloga, ova sigurna hoće. Da biste na ovaj način osvežili kuhinju, dovoljno je da imate samo malo prostora na jednom od zidova i da napravite svoj mali viseći vrt. Biljke će uneti život u prostor, promeniće mu izgled, a vi ćete, između ostalog, imati selekciju svežih začina na dohvat ruke.

planta6

Nadamo se da će vam neka od ovih ideja poslužiti kao inspiracija da napravite male promene u svojoj kuhinji. Ako imate još neki predlog, pišite nam!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>