fb

5 hotelskih pravila koja morate uneti u svoju spavaću sobu

Iako možda neki od vas ne vole hotele, moramo priznati da nam nude udobnost. To nije osobina koja je hotelskim sobama “bogom dana” već se neko potrudio da se ispune svi neophodni uslovi da bi soba bila udobna: dekoracija, osvetljenje, kvaliltet kreveta…

Zato i želimo danas sa vama da podelimo koji su to faktori koji jednu hotelsku sobu čine besprekornom i koje bismo i mi mogli da unesemo u svoj kutak za spavanje, a da ga ne pretvorimo u hladan i bezličan prostor.

1.Besprekoran red

Prvo što nam upada u oko u jednoj hotelskoj sobi je činjenica da je sve besprekorno uredno. Ovo ne znači da ne treba da postoji ništa u vidnom polju. Naprotiv! Ako bismo tako uredili spavaću sobu, ne bismo joj dali nikakav “šmek” odnosno, soba ne bi prenosila naš lični pečat. Zato je poželjno da imate, kao i u hotelima koji vode računa o svojim gostima, jastučiće, lampe, peškire na vidnom mestu – naravno, pod uslovom da vodite računa da budu uredno raspoređeni.

1orden

2.Besprekorna svetlost

Ovde mislimo na boju nameštaja i tekstila koji je prisutan u sobi. Najsigurniji izbor su bela boja ili neutralni i svetli tonovi. Veoma često, hoteli biraju ove boje prilikom izbora tekstila, boja zidova, nameštaja… Ovaj izbor nije slučajnost jer bela boja i ostali svetli i neutralnni tonovi donose sklad, a harmonija je uvek preduslov za dobar odmor. A šta će biti ako ovaj hotelski trend unesete u svoju kuću, to jest, u svoju spavaću sobu? Evo šta će se desiti: odigraćete na sigurnu kartu jer ćete, ovakvim izborom boja, sebi omogućiti opuštanje i odmor. Dodatno, ove boje nikada neće prestati da budu u modi, ili makar nikad neće postati neprihvatljive. Doduše, ne samo spavaće, društvene mreže su pune belih kuhinja i kupatila, ali pošto je tema spavaća soba, onda ćemo se zadržati na sugestiji da ovu sobu opremite belim tonovima.

2blanco

3.Sve pod kontrolom

Ništa lepše od ideje da možete da kontrolišete svetlost i temperaturu iz kreveta. Ugradnja kontrole klima uređaja i svetla (podesiva, molim vas!) je luksuz i sinonim za komfor, preduslov za osećaj da imate pravo i možete da lenčarite u spavaćoj sobi, a u današnje vreme nije luksuz koji mogu da priušte samo hoteli, ili samo malobrojini stanovi.

3bajocontrol

4.Kupaonica i spavaonica

Ko ne želi da se kupa dok, istovremeno, uživa u pejzažu? Ko nije bio uzbuđen kada je prvi put video kadu u hotelskoj sobi? Ili, ukoliko niste uživo iskusili taj užitak, mnogima od vas se dopala ta ideja, i  gledajući je u časopisima, poželeli ste da imate kadu u svojoj sobi… Pa, ako je to slučaj, vreme je da izvadite kadu iz kupatila i ubacite je u spvaću sobu. Znamo da to nije jednostavno, naročito imajući u vidu intalacije, ali nije ni neizvodljivo, pogotovo zato što je ovaj sofisticirani trend u poslednje vreme u porastu, pa verujemo da će se i majstorisanje ovog tipa prilagoditi potrebama tržišta.

4banera

5.Osvetljenje

Ključ lepote svake spavaće sobe je savršeno osvetljenje. Kada budete uređivali svoju spavaću sobu, setite se da se toliko toga može postići organizovanjem centara svetlosti! Iskoristite lokalno svetlo da napravite različite zone unutar iste prostorije: na primer, kutak za čitanje, koji neće remetiti svetlost ostatka sobe.

5luz

 

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>