6

33 savršeno lepa i funkcionalna metra kvadratna

Danas smo sa vama poželeli da podelimo jednu ideju koja je nama delovala kao praktično, lepo, funkcionalno i mudro rešenje za mali životni prostor.

Radi se o jednom stanu od 33 metra kvadratna u koji ne samo da je stalo sve što je potrebno za život, već je svaki aspekt prostora iskorišćen tako što je izvučen maksimum.

Nas je inspirisala domišljatost i kreativnost da podelimo utiske sa vama, a najveći utisak je ostavio nameštaj koji zadovoljava sve kriterijume modernog prostora.

Pogledajmo zajedno ovaj zanimljivi stan:

Već na samim ulaznim vratima postaje jasno da su zadovoljena tri glavna faktora: svetlost, boje i nameštaj.

1

Na prvom mestu nam upada uoči nalin na koji je raspoređen nameštaj, a raspoređen je tako da je maksimalno iskorišćeno prirodno svetlo i „sačuvan“ pogled na ulicu, kako na nižem nivou, tako i na višem.

Boje su, počev od zidova, preko nameštaja, pa do tekstila, nežne i svetle, što dodatno doprinosi efektu većeg prostora, a sami otvori u nameštaju (obratite pažnju na visoke komade) doprinose sticanju utiska dubine prostora.

Ogledala, koja su savršeno precizno postavljena u delove gde je potrebno otvaranje prostora, dodatno pomažu da se upotpuni vizuelni efekat svetlosti i dubine prostorije.

Različite završne obrade nameštaja stvaraju utisak različitih okruženja, iako je u pitanju samo jedna prostorija.

Nameštaj je multifunkcionalan i dozvoljava različite namene. Što se estetskog aspekta tiče, same završne obrade prate funkcionalnost – spavaća zona je u tonovima drveta, a u dnevnoj i kuhinjskoj zoni prevladavaju pastelni tonovi.
Sve u svemu, prostor je prilagođen potrebama svakog trenutka dana.

2

 

3

 

4

 

5

 

7

 

8

 

9

 

Zidovi i kada u kupatilu su napravljeni od  istog tipa pločica, a jedini detalj, ogledalo, pomaže da ovaj unutrašnji prostor deluje svetlije  i prostranije.

10

 

11

 

12

 

13

 

Nadamo se da je ova malena garsonjera, i vama baš kao i nama, poslužila kao inspiracija i dokaz da se, uz pomoć kreativnosti, mašte i domišljatosti, iz svakog prostora može dobiti baš ono što nam je potrebno.

Izvor: Revista AD

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>