1

30 “fotogeničnih” polica za knjige

Od poda do plafona, da pokriju ugao, samo iznad kreveta… Police za knjige su sastvani deo svakog stambenog prostora. Njihova uloga nije samo da “obezbede smeštaj” knjigama, one imaju važnu ulogu i u definisanju stila i duha enterijera, a samim tim i domaćina koji su se opredelili za takav komad nameštaja.

Police za knjige su se, kao uostalom i ostatak nameštaja, uklapale u trendove i menjale se: od glomaznih, masivnih i teških baroknih, preko zastakljenih viktorijanskih, pa do modernih minimalističkih. Takođe, naravno u zavisnosti od mogućnosti prostora, one zauzimaju različite delove prostorija: od centralnog mesta u dnevnom boravku ili sobi, preko hodnika ili galerije, pa do ćoška ispod stepeništa – svuda ih možete naći.  Pored svih nabrojanih (i nenabrojanih) mesta, danas ih možete naći i u našem blogu koji smo pripremili za vas, a u nadi da će vam poslužiti kao inspiracija za neke buduće radove u vašem domu.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

22

23

24

25

26

27

28

29

30

2664920-house-17aug15_SimonBrown_b

 

Nadamo se da ste uživali. Pišite nam u komentarima koja polica za knjige je baš po vašoj meri!

 

 

Fotografije preuzete sa: House and Garden

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>