08

20 ideja kako da uz pomoć boja razveselite kuhinju

Prisustvo boja u određenim delovima kuhinje, u takozvanim blokovima, veoma je moderna i pomalo smela ideja. Ujedno, to je i izuzetno atraktivan način da unesemo boje u bilo koji prostor, a mi ćemo danas ovu temu posvetiti kuhinjama.


Od svih načina da se, uz pomoć boja, istaknu određeni delovi kuhinje i tako stvori efekat kontrasta, isticanja, ili da se prosto osveži prostor,  mi smo izabrali kuhinjske elemente i zidove. To nismo učinili zato što smatramo da ostali nameštaj u kuhinji ne može odigrati takvu ulogu. Razlog što smo se opredelili za ove elemente enterijera je što na taj način imate slobodu da birate koje će boje biti zastupljene u kojoj meri, da sami ili uz pomoć dizajnera pravite raspored i da se zabavljate uređujući svoju kuhinju.
Priznaćete, za razliku od nameštaja koji sami možete osmisliti i dati da se napravi po meri, i za razliku od zidova o čijoj boji takođe vi sami odlučujete, ovu slobodu nemate sa, na primer, električnim aparatima.

kuhinja-po-meri-a-blok-7-1030x687

 

Kuhinjski elementi napravljeni po meri

Ako se odlučite za ovakav način uveseljavanja kuhinje kroz boje, izbor je skoro pa neograničen: od crne i narandžaste, žute i plave, zelene i ružičaste, pa do ljubičaste i crvene. Možete se poigravati sa bojama visećih kuhinjskih delova, kao i donjim ormarima i kombinovati živopisne ili kontrastne boje, a možete se odlučiti i da na ovaj način izdvojite kuhinjsko ostrvo. Uz pomoć nekih boja ćete postići efekat elegancije i luksuza – kao što je slučaj sa crnom i narandžastom – neke će uneti nežnost, kao pastelne boje, a neke će, kao ružičasta, doneti šarm u prostoriju u kojoj kuvate. Na vama je samo da se odlučite kakav efekat želite da postignete na ovaj način.

01-a-navy-kitchen-with-yellow-compartments

02-a-minimalist-kitchen-in-black-and-orange-

03-a-minimalist-color-block-kitchen-with-coral-aqua-and-blue-accents

04-

05

06

07

09

10

11

12

 

Vesele boje na zidovima kuhinje

Sličan efekat možete postići kombinovanjem boje zidova i kuhinjskih elemenata – to je jednostavna i vrlo lepa ideja. Na ovaj način možete i vizuelno izdvojiti različite delove kuhinje i tako ih podeliti u različite zone: za kuvanje, za jelo, za ostavljanje hrane…
13

14

15

16

17

18

19

20

22

Nadamo se da smo vam dali neku ideju kako da unesete boje u vašu kuhinju. Pišite nam kako vam se dopala naša selekcija!

 

Izvor: Digsdigs.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>