7

20 L kuhinja koje će vas osvojiti

Ako tražite ideje za kuhinju sa efikasnim i funkcionalnim rasporedom, ako je vaša kuhinja dugačka a uska, kuhinje u obliku slova L su najbolja opcija za vas. Dizajn u L formi omogućava stvaranje optimalnog radnog prostora, jer takozvani „radni trougao“ koji čine sudopera, frižider i šporet u ovakvim kuhinjama imaju savršen odnos.

Pored toga, ovakve kuhinje su prikladne za male prostore, jer koriste dva zida za postavljanje elemenata i nameštaja, povećavajući na taj način kapacitet kuhinje.

Iako su funkcionalnost i praktičnost izuzetno važni aspekti, oni nam ne bi ništa značili bez estetike koja čini da uživamo u našoj kuhinji. Zbog toga smo pripremili primere lepih i funkcionalnih 20 L kuhinja za vas. Praktične su, funcionalne, a nadasve izuzetno lepe.

Pa, da počnemo…

1

1. Roze i siva, dve moderne boje, nisu jedina dva elementa lepote ove kuhinje. Pogledajte kako je iskorišćen zid i na koji način su se dizajneri poigrali sa zatvorenim i otvorenim elementima.

2

2. Jednostavna i moderna kuhinja, u kojoj je iskorišćen prostor od poda do plafona. Jer, tako vam je to sa nameštajem po meri :)

3

3. Još jedan primer kuhinje u kojoj su zidovi maksimalno iskorišćeni kao prostor za skladištenje. Kuhinja je napravljena u minimalističkom stilu, jednostavnih i jasnih linija. Eventualnu monotoniju razbija radna pliča, kao pločice sa motivom cigli.

4

4. Moderna kuhinja u kojoj se poigravaju dva tona. Ostalo nije igra – na vrlo ozbiljan način se pristupilo maksimalnom korišćenju prostora.

5

5. Ova praktična i moderna kuhinja u kojoj su svi elementi zatvoreni, svoj karakter dobija kroz pločice sa geometrijskim motivima.

6

6. Veoma sofisticirana kuhinja koja pored elegancije nosi i pečat modernog dizajna, jer ove godine su stakla ušla u svet dekora kuhinje na velika vrata. Makar tako tvrde posetioci Milanskog sajma, a mi im, eto, verujemo :)

7

7. Sveža i vesela, kuhinja koja nas osvaja kroz prisustvo tirkizne boje, ali i kroz elemente koji su uklopljeni u prostor.

8

8. Elegantna kuhinja, napravljena po meri, koja uopšte ne deluje prenatrpano, jer su elementi uklopljeni u zidove na takav način da uopšte ne opterećuju prostor.

9

9. Mladalački duh u ovoj kuhinji odražava se u pločicama, ali i kroz nameštaj. Drvo, radna ploča, sve podseća na moderan stil koji se vraća asocijacijama na prirodu.

10

10. Još jedna vedra i vesela kuhinja u kojoj ne fali nijedan funcionalni element.

11

11. U ovoj kuhinji su prisutni svi detalji: nameštaj, boje, tonovi…

12

12. Ova kuhinja je odlučila da se pridruži trpezariji i dnevnom boravku i vrlo nenametljivo se uklopila u enterijer.

13

13. Elegantna kuhinja sa ormarima i policama sive boje čiju hladnoću razbija prisustvo drveta.

14

14. Topla kuhinja koja na tome treba da zahvali prisustvu drvenih tonova. Moderni i šik dizajn upotpunjen je kroz pločice sa geometrijskim motivima.

15

15. Ovo se zove optimizovan prostor! Nijedan slobodan zid, otvorena ka ostalim prostorijama, integrisana, ali ipak čini celinu… Drugačiji izbor poda bi sigurno doneo kontinuitet prostoru.

ProEXR File Description =Attributes= cameraAperture (float): 36 cameraFarClip (float): 1e+009 cameraFarRange (float): 1000 cameraFov (float): 53.9118 cameraNearClip (float): 0 cameraNearRange (float): 0 cameraProjection (int): 0 cameraTargetDistance (float): 200 cameraTransform (m44f): [{0, 0, -1, -56.0944}, {-1, 0, 0, -7.42337}, {0, 1, 0, 48.3449}, {0, 0, 0, 1}] channels (chlist) compression (compression): Zip16 dataWindow (box2i): [0, 0, 1596, 2047] displayWindow (box2i): [0, 0, 1596, 2047] gamma (float): 1 lineOrder (lineOrder): Increasing Y pixelAspectRatio (float): 1 screenWindowCenter (v2f): [0, 0] screenWindowWidth (float): 1 tiles (tiledesc): [64, 64] type (string): "tiledimage" =Channels= A (float) B (float) G (float) R (float)

16. Još jedna svetla i sofisticirana kuhinja u kojoj su zidovi maksimalno iskorišćeni. Diskretna i jednostavnih linija, svojom nenametljivošću dozvoljava prozorima da dođu do izražaja.

17

17. Elementi od poda do plafona pokrivaju potrebe funkcionalnosti i skladištenja, a estetskom utisku, pored čiste beline, doprinosi mermer koji pokriva prostor između podnih i visećih delova.

18

18. Kuhinja u kojoj je, pored svih osnovnih elemenata, ostalo mesta i za sto za obedovanje. Fantastično iskorišćen prostor!

19

19. Poluotvorena kuhinja, topla, svetla i čista, zahvaljujući kombinaciji bele i drveta.

20

20. Pravi primer da se i u izuzetno malom prostoru može smestiti sve što nam je potrebno, a da pritom budu ispunjeni svi kriterijumi lepog.

 

 

Izvor: Mil Ideas

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>