12 načina da malu i jednoličnu kuhinju učinite interesantnijom

1. Odaberite interesantne pločice

Siva ili neutralna, dosadna kuhinja izgledaće glamurozno i zanimljivo ukoliko na zid između gornjih i donjih kuhinjskih elemenata postavite pločice u metalik bojama.

Čak i u malim prostorima, doza metala i sjaja vizuelno privlači pažnju i oživljava prostoriju.


2. Otkrijte kolekcije posuđa

Iskoristite prostor između kuhinjskih elemenata, a ispred prozora, tako što ćete dodati jednostavne police na koje ćete postaviti modernu kolekciju posuđa. Plus, svetlost koja dolazi sa prozora će učiniti da svaka kolekcija izgleda prelepo.

3. Upotpunite kuhinju ukrasnim dodacima

Kao i svaki dobar „autfit”, i kuhinja traži modne dodatke. Na slobodnom delu zida u kuhinji napravite male police, na koje ćete naređati slike koje se bojom uklapaju u stil vaše kuhinje po meri, kao i ukrasno posuđe. Ovo će oplemeniti kuhinjski prostor i uneti mu dašak umetnosti.

4. Otvorite gornje elemente

U kuhinji sa jednim zidom, otvoreni gornji ormarići pomoći će da prostorija deluje prostrano i omogućiti vam da pokažete šareno posuđe, šolje, saksije sa biljem i pribor. Zatvoreni ormarići ispod su savršeni za smeštaj stavki koje ne želite da se vide.

5. Obojite zidove u zanimljivu boju

U sasvim običnu kuhinju unećete život i radost ukoliko zidove ofarbate u neobičnu boju, ili kombinaciju boja. Ako je, na primer, kuhinja bež ili bela, ofarbajte zidove u kivi zelenu, sa crvenim detaljima. Delovaće super!

6. Postavite šarene zavese

Jednolična kuninja dobiće sasvim novu dimenziju ako za prozore odaberete jarke zavese neobičnog dezena. Birajte crvene, narandžaste i žute nijanse, kako biste razbili monotoniju.

7. Zalepite tapete

Klasična kuhinja idealno je mesto da se poigrate sa zabavnim tapetama za zidove! Odaberite one sa prugama ili nekim drugim horizontalnim ornamentima, kako biste vizuelno povećali površinu vaše kuhinje, a ujedno je učinili zanimljivijom.

8. Iskoristite svaki deo prostora

Ukoliko imate neiskorišćen zid u kuhinji, napravite po meri ugradne police, pa na njih naređajte posuđe i knjige o kuvanju. Praktično je, ali i daje toplinu i dubinu prostoriji, čime je vizuelno proširuje.

9. Mislite na osvetljenje

Puno dnevne svetlosti je odlično za vašu kuhinju, ali kada padne mrak morate imati adekvatno osvetljenje. Uložite u zanimljive lustere i lampe, sa dezenom koji razbija jednoličnost vaše male kuhinje po meri. Verujte, takvi detalji pomažu!


10. Idite dalje od prostog uklanjanja vratanaca

Pored toga što ćete skloniti vratanca i prikazati lepo posuđe, možete u otvorene police ubaciti korpe zanimljive teksture, kao i staklene posude. U korpama držite ono što ne želite da bude vidljivo, a u staklenim posudama začine I namirnice koje lepo izgledaju.

 

11. Iskoristite maksimalno slobodan zid

Okačite na taj zid tablu za kačenje recepata i porukica, a ispod nje napravite po meri police, na koje ćete naređati zanimljive teglice sa začinima, čajeve, šolje i po neku umetničku sliku sa motivima voća, povrća ili prirode.

11. Napravite posebnu policu za tanjire

Sigurno imate bar jedan fantastičan set tanjira, koje retko kada koristite, jer je suviše lep. Stavite ga na displej u vašoj kuhinjici, tako što ćete po meri napraviti specijalnu policu za set tanjira. Ovo retko koja kuhinja ima, tako da će vaša biti posebna bar po tome.

 


Izvor: www.bhg.com

 

Ukoliko razmišljate o nameštaju po meri

 

Ili pogledajte neke od naših radova

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>