decija-soba-na-crvenom-krstu-12

12 inspirativnih primera da uredite malu spavaću sobu


Jedan od glavnih problema prilikom uređenja spavaće sobe je nedostatak prostora. Zašto kažemo glavni? Zato što su male spavaće sobe u modernim stanovima česta pojava. Dobra vest je da uz pomoć malo kreativnosti i uz dobro promatranje prostora i elemenata dekoracije, ipak možemo uspeti da maksimalno iskoristimo prostor. Danas smo za vas izabrali 12 inspirativnih fotografija za koje verujemo da će vam pomoći da i vi napravite spavaću sobu kakvu želite.

1

1. Ako živite sami, možete odabrati da uklonite pregrade i zidove. Razdvajanje jedne prostorije od drugoe pomoću zavesa ili neke druge vrste pregrade, može vam uštedeti puno prostora koji možete iskoristiti za spavaću sobu.

2

2. Veoma je praktična i funkcionalna soba u potkrovlju. Krevet zauzima veći deo sobe, ali je uprkos površini prostorije, iskorišćen svaki milimetar.

3

3. Možemo reći da je postavljanje kreveta u gornji deo prostorije postao klasika u dekoraciji savremenih manjih spavaćih soba u garsonjerama sa visokim zidovima. Ovaj praktičan pristup nam pomaže da ostatak prostora iskoristimo kao dnevni boravak i trpezariju.

5

4. Ako tražite ideje za decu i mislite da klasični kreveti zauzimaju previše prostora, obratite pažnju na ovaj super pronalazak! Sastoji se od dva kreveta koji se podižu uza zid, optimizirajući, na taj način, raspoloživi prostor.

6

5. U dečjoj spavaćoj sobi male kvadrature možete rasporediti nameštaj na ovaj način. Po dužini krevet, po širini kauč i mali radni sto i stolica paralelno sa krevetom.

9

6. Ova spavaća soba je još jedan primer modernih i praktičnih enterijera. Obratite pažnju na završnu obradu drveta koji je doprineo stvaranju elegantnog ambijenta i nadomestio nedostatak dekorativnih detalja. Ovakav dizajn je inspirativan i preporučljiv svima koji imaju sofisticiran ukus.

10

7. Još jedan način da iskoristite prostor male spavaće sobe je da postavite radnu ploču stola između kreveta i garderobera – ovakav raspored će vam pomoći da uštedite puno prostora.

11

8. U maloj spavaćoj sobi, jedan od načina da dobijete više nameštaja i ormara u istom prostoru je da izdignete krevet. U ovom slučaju, u donjem delu vidimo sofu, iako je ovde sasvim moguće umesto sofe staviti sto i stolice, radni sto…

12

9. Među idejama za uređenje savremenih manjih spavaćih soba je postavljanje stola paralelno sa krevetom. U ovom slučaju, radni sto se koristi i kao sto za odeću.

16

10. Crno-bele spavaće sobe su takođe veoma moderne. Iako crna boja nije popularna za krečenje zidova spavaće sobe, možete odabrati da okrečite samo jedan zid, a ostatak okrečiti u belu boju. Ako vas crna boja ne ubeđuje, akcentovani zidovi tamnijih boja su i dalje u modi, pa vi birajte koja vam se boja sviđa.

17

11. Ovo je primer uske i dugačke dečje spavaće sobe. Da biste optimizovali prostor, krevet mora biti smešten po dužini.

19

12. Na ovoj slici možemo videti novi dizajn visokog kreveta gde je niži prostor iskorišćen kao prostor za skladištenje. Ova ideja je dobro rešenje jer se ista površina koristi i kao prostor za spavanje i kao prostor za ostavljanje stvari.

 

Izvor: Inspira Hogar

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>