8

11 praktičnih saveta da maksimalno iskoristite prostor u mini kuhinji

Prvo da pojasnimo: nisu samo male kuhinje podložne eksperimentisanju kad je u pitanju iskorišćenost prostora. Jednostavno, svi vole da iskoriste maksimum iz svake površine. Zato, iako ovaj blog možda može biti od najveće koristi vlasnicima malih kuhinja, verujemo da će i ostali pronaći po neki zanimljiv savet.

Mi smo izdvojili 11, a vi nam javite koliko ste mogli da primenite u svom domu.

1.Vrata od kuhinje –klizna

Postoji mnogo sistema i modela, a svi omogućavaju do 1m kvadratni više prostora u kuhinji. Izaberite vrata sa usporenim zatvaranjem, a ako želite da prirodna svetlost neometano kruži vašim domom, birajte da vrata budu staklena.

1.puerta

2.Koristite prednost visine zidova

Visoki elementi koji dosežu do plafona povećavaju kapacitet skladištenja. Kako kuhinja ne bi izgledala prepuno, stavite ih samo na jedan od zidova i odaberite da budu beli ili sa staklenim vratima.

2.alturaparedes

3.Opremite kuhinju nameštajem po meri

Nameštaj po meri skuplji od onog koji je standardnih mera, ali uz pomoć njega ćete sigurno iskoristiti svaki raspoloživi centimetar i nećete ostaviti beskorisne praznine, koje bi u suprotnom bile neizbežne. Ugaoni ormarići poput ovog na slici čine da prostor u uglu bude dostupan.

3.muebles

4.Fioke do poda

Zašto izgubiti tih dragocenih 10-15 cm? Na njima možete mnogo uštedeti … Naravno, da biste izbegli često savijanje, koristite ih za ono što ne koristite svakodnevno, kao što su rezervni delovi kese za smeće, papir, folije itd. Još jedan dokaz da je planiranje nameštaja kako bi se iskoristio ceo zid dobra ideja u malim kuhinjama.

4.cocina

5.Dajte dvostruku upotrebu policama

Sa dubinama od 10 cm, police omogućavaju mnogo uštede prostora. Izvucite iz njih maksimum potencijala tako što ćete na dno staviti kuke za čaše ili čak lampice kako biste dobili svetlost u radnom području.

5.dobleuso

6.Majušne ručke ili bez njih

Iako su velike samo 1 ili 2 cm, ručke zauzimaju prostor jer štrče spreda. Izbeći ćete udarce ako odaberete nameštaj sa minimalističkim ručicama ili ako izaberete da otvarate nameštaj Bloom sistemom, to jest uz pomoć pritiska.

6.tiradores

7.Svetle ili satenske površine

One odražavaju svetlost i samim tim su u mogućnosti da vizuelno prošire kuhinjski prostor. Lakirane, metalne, polirane završne obrade … sve ove ideje su savršene za postizanje osećaja veće amplitude.

7.superficiebrillante

8.Ne koristite više od tri materijala

Uniformnost je sinonim za širinu. Zato odaberite jedan materijal za pod, drugi za zidove i još jedan za nameštaj. I izaberite, radnu ploču, police i druge detalje koji odgovaraju dominantnim materijalima. Birajte lagane tonove, koji proširuju prostor.

8.nomasdetresmateriales

9.Šipke ili police za kačenje pribora

Od pribora za kuvanje do pribora za sudoperu, a mogu vam poslužiti i da okačite saksije sa aromatičnim biljkama. Ako imate mogućnost da ovaj izum primenite i u šanku (pod uslovom da ga imate), ne oklevajte! Može dobro doći za razne kuhinjske sitnice.

9barrasparacolgar

10.Pribor i escajg držite u trpezariji

Prostor u kuhinji je ponekad toliko mali da ne odgovara svemu. Budite praktični i odredite svoje prioritete. Ako ne želite da se odreknete komotcije koju donosi mašina za pranje posuđa, moraćete zaboraviti na kredenac ili ormar u kuhinji. Dobra ideja je da posuđe i escajg držite u nameštaju u trpezariji, zajedno sa stolnjacima i krpama. Tako ćete dobiti na prostoru za stvari kojima ne možete da birate mesto, kao što je već pomenuta mašina za suđe.

10llevalavajillaalcomedor

11. Žive boje, ali s merom

Ne odustajte od živih i intenzivnih boja, već ih rezervišite za detalje poput tekstila, pomoćnog nameštaja, satova i malih uređaja. Ako se usudite sa frižiderom upečatljive boje, o vašoj kuhinji će se nadaleko čuti.

11coloresvivos

 

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

 

Izvor: El Mueble

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>