namestaj-po-meri-square-43-12

10 trikova da vam dnevna soba bude uredna

Urediti dnevni boravak nije lako, ali držati ga u urednom stanju ponekad je još teže.

Zato danas priskačemo u pomoć sa savetima i trikovima koji vam mogu biti korisni. Proverite koji vam najviše odgovara i primenjujte ga u zdravlju i radosti 😊

Počnimo:

1.Velike korpe

Velike pletene korpe u koje može štošta da stane, veliki su saveznici dnevnih boravaka. U njih možemo spakovati ćebe, novine, mala pomagala za kućne vežbe ili šta god  da nam služi svrsi, a ne mora  i ne treba da bude na vidiku. Naravno, ove korpe treba da budu lepe i dekorativne same po sebi, ali to i ne moramo da vam naglašavamo, zar ne?!

1

2.Centralni stočić

Obično zauzima centralno mesto, kao što mu i ime govori, a pogled seže pravo u njega. Ako je ono što se nalazi na stočiću dobro organizovano, pomoći će vam da taj osećaj zavlada celom prostorijom. Suprotno tome, ako je na njemu krš i nered, cela dnevna soba će delovati nesređeno.

2

3.Sakriven TV

Znamo da deluje  isuviše avangardno, jer je savremenom čoveku TV blizak srcu, ali sakrivanje ovog elementa iza kliznog panela deluje kao odmor za oči. Za početak jer manje objekata na vidiku podrazumeva veći osećaj reda. Drugi razlog je taj što manje električnih aparata na vidiku znači više vizuelne lagodnosti.

3

4.Skladna kućna biblioteka

Birajte kućnu biblioteku koja odiše urednošću. Najbolje je da se odlučite za simetrične linije, sveden dizajn i pregrade, to jest, police iste ili slične veličine.

4

5.Urednije je kad se vidi

Vitrine su savršen nameštaj za skladištenje stvari, samo što treba obratiti pažnju na red. Dakle, ako možete da održavate red u unutrašnjosti vitirne, bolje se odlučite za ormare sa neprozirnim frontovima, ali ako možete – stakleni frontovi su pravi pogodak.

5

6.Police u boji zida

Ako je polica za knjige ofarbana u istom tonu kao i zid na kojem se nalazi, taj deo prostorije će izgledati urednije i čistije. Jer, što šarenije, to je veća šansa da deluje neurednije.

6

7.Rešenja po meri

Nameštaj po meri je najbolji način da iskoristite prostor i stvorite dodatne prostore za skladištenje. Recimo, na fotografiji ispod je klupa koja „krije“ prostor ispod sedišta, a koji može poslužiti za skladištenje.

7

8.Posebno mesto za punjače i upravljače

Moraju nam biti pri ruci, ali to ne znači da budu svuda gde smo mi. Držite ih u kutiji ili u fioci i neka budu svi na jednom mestu. Isto ovo se odnosi i na druge elektronske uređaje.

8

9.Stočići sa donjim skladištenjem

Kada birate sto za kafu ili pomoćni sto, imajte na umu da modeli sa policama ispod površine stola nude dodatni prostor za odlaganje stvari. Naravno, imajte u vidu da i taj prostor treba da bude uredan 😊

9

10.Prednost velikih ukrasnih predmeta nad malima

I ovo je važna ideja: veliki ukrasni predmet ispunjava više prostora i sprečiće vas da stavite nekoliko drugih malih koji prave vizuelnu buku.

10

Nadamo se da su vam ovi saveti bili od pomoći. Naravno, ovo nisu jedina rešenja, ovakvih trikova ima mnogo. Ali, ako se opteretimo prevelikim brojem informacija, mala je verovatnoća da ćemo bilo šta i zapamtiti, a nekmoli primeniti. Zato, korak po korak do urednijeg prostora!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor fotografija: El Mueble