decija-soba-za-decaka-na-vozdovcu-5

10 trikova da ukrasite svoj dom bez rizika da ćete omašiti

Znate da nam je važno da živite u harmoniji. I jasno nam je da vam mi tu harmoniju ne možemo obezbediti, jer je ona mnogo više od prostora u kome živimo. Ali, i prostor je važan! I važno je da bude harmoničan 😊 Zato sa vama i delimo ovih 10 trikova koji će, sigurni smo, doprineti harmoniji vašeg doma. Čak ne morate ni primeniti svih 10, probajte sa nekoliko, čisto testa radi, i videćete da su rezultati vidljivi!

1.Neutralna osnova

Sa neutralnom bazom, igrate na sigurno. Kada imate takvu osnovu, lako ćete domu dati boju i karakter. Naravno, u tome će vam pomoći detalji. Za zidove i sofe birajte svetle tonove, a ostavite note u jačoj boji za jastuke, slike, tepihe i sitne dodatke kako biste ih istakli i dali lični pečat. Pored toga, ove sitnice koje su „karakternije“ uvek treba da bude najlakše promeniti i zameniti za nove, koje su u skladu sa trendovima.

1neutralna baza

2.Nameštaj po meri

Ne radi se o tome da prenatrpate dom nameštajem po meri, jer se, nećete verovati, i u tome može preterati i kuća može izgledati neprirodno. Ali da, jeste tačno da za stilizovan dom nameštaj po meri često bude uslov bez kog se ne može. Zašto? Pa zato što u serijskim proizvodnjama ne možete naći sve one elemente koje treba uklopiti u prostor tako da budu i maksimalno funkcionalni i savršeno lepi, a i po ukusu ukućana. Eto, zato je važan nameštaj po meri.

2namestaj po meri

3.Svetlost kao osnovni faktor

Svetlost ne samo da čini prostor prijatnijim, već mu pomaže da izgleda veći nego što zapravo jeste. Dakle, što se tiče uređenja doma, neophodno je da se udružite sa svetlošću. Kako? Rasporedom nameštaja koji olakšava cirkulisanje svetlosti, bez prenatrpanosti prostora, oslobađajući prozore, ali i tako što ćete birati svetle prostirke na podovima, svetle zidove i tekstile. Pokušajte i videćete kako se svetlost… povećava i širi!

3svetlost ističite

4.Prirodni ambijent

Mi se zalažemo za promovisanje zdravog odnosa prema prirodi. Ne mislimo samo na enterijer, već uopšte na odnos pun poštovanja i uvažavanja prema njoj. Ali, pošto smo mi profesionalci za uređenje enterijera, fokus će nam biti na savetu koji se tiče opremanja životnog i radnog prostora. Dakle: osim što je prirodni ambijent mudar estetski izbor, taj izbor ima odlične posledice za zdravlje ukućana, jer je prirodniji dom uvek zdraviji. Nameštaj od drveta, biljna vlakna, 100% prirodni tekstil, eko boje… sve to utiče na lepotu i zdravlje.

4prirodni ambijent

5.Svaki centimetar iskorišćen

Nije bitno imate li na raspolaganju mnogo ili malo kvadrata, važno je da dobro iskoristite svaki centimetar kuće. Posebno je važno da obezbedite prostor za skladištenje, koga nikad ne može biti previše!  U tom smislu su ugradni plakari odlično rešenje za odlaganje garderobe, ali i kuhinjski kredenci, ugradne ostave…

5ne gubite ni centimetar

6.Zid iza sofe

Zid iza sofe je jedan od najtežih za dekorisanje, a pošto smo u nedoumici kako da ga ukrasimo, ostavljamo ga neretko praznim. Mi, međutim, smatramo da ovaj zid, koji ima veliku važnost za uokvirivanje sofe, ima ogroman potencijal ulepšavanja. Uz ogledalo koje povećava svetlost, kompoziciju fotografija, sliku ili fotografija, od ovog zida možete napraviti mini izložbeni prostor. Pored toga, prema Feng Shuiju, ukrašavanje zidova dnevne sobe slikama ili fotografijama pomaže u stvaranju ravnoteže celine.

6personalizovan zid iza sofe

7.Simetrija je preduslov stila

A takođe i harmonije. Pored toga što je simetrija oku prijatna, soba sa simetričnom raspodelom nameštaja, uvek će izgledati sređenije i prostranije od one koja je asimetrično uređena.

7simetrija

8.Klupski stočić

Svi volimo personalizovane stočiće, ali i uredne. Da biste postigli taj efekat, setite se da dva velika predmeta koja međusobno komuniciraju imaju bolju i lepšu ulogu od mnogo sitnica. Tako ćete izbeći rizik da napravite zbunjujući ambijent. Neke fotografije ili umetničke knjige koje volite da pregledate, prirodni buket ili poslužavnici u kojima možete grupisati različite predmete, mogu biti dobra ideja. Predmeti koji ničemu ne služe nisu dobra ideja, zato ih sklonite sa stočića kome je potrebno da bude i lep i funkcionalan.

8klupski stocic

9.Lepa kućna biblioteka

Da bi bila lepa, biblioteka mora da diše. Kako se to postiže? Pa, kombinovanjem knjiga sa predmetima koji „propuštaju“ vazduh (fotografije, biljke…). Ali bez preterivanja, jer bi 60% prostora na polici trebalo da zauzimaju knjige. 30% prostora treba da bude prazno, a preostalih 10% mogu biti ukrasni predmeti.

9police za knjige

10.Prirodno zelenilo

U dnevnoj sobi je važno da napravite tri „tačke zelenila“, bilo da se odlučite za biljku koja ne cveta ili onu sa cvetom. Na primer, na bočnom stolu, stočiću za kafu i na komodi, podu. Naravno, ukoliko vama ne odgovara upravo ovaj raspored, odlučite sami koja je najbolja opcija, ali ne zanemarite efekte koje ima prirodno cveće u domu.

10biljke prirodne

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>