18

10 stvari s kojima se morate pozdraviti ovog leta

Vaša dnevna soba je izlog vašeg života. Iako je tačno da je predsoblje tačka u kojoj se dočekujete i pozdravljate s ljudima, dnevna soba je prostor u kome boravite – a i samo ime mu to kaže 😊

Iz tog razloga je važno da odražavate red i harmoniju u njemu.

Vreme je da zastanete, pažljivo se osvrnete oko sebe i počnete se rešavati svih beskorisnih predmeta koji vam ssamo zauzimaju prostor i unose disbalans u dekoraciju vaše kuće i vašeg života!

Evo od kojih 10 stvari vam savetujemo da krenete i čega treba da se otarasite:

 

1.Previše jastučića

Iako volite jastuke jer su ukrasni i daju mekši izgled vašoj sofi, ako ih imate previše, oni ne ispunjavaju svoju funkciju i sedenje može biti čak i neudobno. Bolje povucite one koji vam se najmanje sviđaju ili su već ostarili.

1 demasiados cojines

2.Stari telefoni, punjači, baterije

Dnevna soba ne bi trebalo da postane utočište tehnoloških predmeta koje više ne koristite. Ako želite da zadržite stari mobilni telefon, za slučaj zvani „nedajbože“ to je ok, ali to ne znači da bi trebalo da zadržite sve telefone koje ste imali. Isto pravilo važi i za one kablove za koje ne znate šta povezuju sa čim.

2 moviles viejos cargadores

3.Stare enciklopedije i knjige koje niko ne čita

Vreme je da se oprostite od enciklopedija čiji sadržaj nije aktuelan. XX vek je ostao iza nas pre dve decenije, a nove enciklopedije (u novim formatima) su zamenile stare. Pošto su vam praktično beskorisne, treba da se oprostite od njih. Isto važi i za knjige koje nikad niste prčitali i koje vas ne zanimaju, ali ih čuvate na policama jer ste ih, na primer, dobili na poklon, pa vam žao da bacite. Dobra vest je da ne morate da ih bacite, možete ih donirati ili pokloniti nekome ko bi ih čitao.

3 enciclopedias y libors que no lees

4.Stari setovi za kafu

Ima setova i setova… Onaj koji vam je poklonila mama ili baka, onaj koji je porodično nasleđe, očigledno neće leteti napolje. Oni drugi, oni koji su nekada bili moderni, a sad su samo okrnjeni ili načeti, e oni mogu da idu iz vašeg doma. Ionako ih, sigurni smo, niste godinama koristili.

4 juegos de cafe

5.Ukrasne sveće koje su skoro izgorele

Da, mirišljave, ukrasne, aromatične, relaks… Sve te silne sveće i svećice su u modi i neretko čak i izgledaju romantično kada su donekle istrošene. Ali, nimalo romantično nije da čuvamo, skoro skroz iskorišćene, a da pridodajemo i dovlačimo nove. Dakle, prvo iskoristite one koje imate, pa tek onda kupite nove. 😊

5 velas consumidas

6.Lampe koje ne koristite

Nismo vršili anketu, ali pouzdano znamo da skoro svaka druga kuća ima jednu lampu koju nikad ne koristi.Dobilo se za svadu, useljenje, mladence i tako tu ostalo. Ako vam ne služi i ako nije svrsishodna, prosledite je dalje nekome kome će dobro doći. Jer, iako stara bonton pravila kažu da s epoklonu u zube ne gleda i da se pokloni ne poklanjaju, mi za ovaj drugi deo tvrdimo da se poklanjanju onima kojima će služiti 😊

6 lamparas viejas

7.Veštačko cveće

Tačno je da ima dosta proizvođača koji nude proizvode veoma verne izgledu prirodnog cveća. Ali, takođe je tačno da veštačko cveće nije prirodno i nikada to neće biti. Vaš dom, prostor u kome živite, zaslužuje da u njemu bude upravo to: život! Zato, hajde ostavimo veštake halama, salama, komercijlanim centrima, a mi naše domove oplemenimo biljkom koja zaista diše 😊

7 planta artificial

8.Papiri, notesi, rokovnici

Od karte za pozorište, preko nekih reklama za dostavu, pa do notesa u koje ste nekad nešto beležili, a sad ih i ne otvarate – sve to mora napolje. Priznajte da većinu papria već i jeste zamenili elektronskim podsetnicima, a iako niste, nema razloga da čuvate stare podatke koji vam ničemu ne služe.

8 libretas y bolis

9.Stare novine i časopisi

Znamo da se ponavljamo, ali zaista, elektronski resursi su i praktičniji i ekološki održiviji od papirnih, ali ako volite da kupujete novine i časopise, gledajte da ih ne skupljate po kući kad im prođe važnost.

9 periodicos viejos y revistas viejas

10.Pepeljare

Mogu biti ukrasne „do neba“ ali im nije mesto u vašem domu. Makar ne na vidnom mestu, kao ukras. Za početak, gostima koji su pušači, ostavljajui pepeljaru na vidnom polju, šaljete signal da je pušenje u kući dozvoljeno. Ako to čak i jeste slučaj, to jest, ako je u vašem domu dozvoljeno pušenje, i ako ne birate terasu kao „pušionicu“ onda makar nemojte držati peoeljaru na vidnom mestu. Videćete, čak i vi ćete manje posezati za cigaretom ako ne gledate u pepeljaru.

10 cenicero

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: El Mueble