22

10 detalja koji će vaš dom učiniti elegantnijim

Ne treba da dižete kredit ili da se uzajmljujete kod prijatelja da biste imali elegantan dom.

Dovoljno je da vaš prostor ispunjava tri osnovna kriterijuma – svetlost, harmonija boja i proporcionalan nameštaj – kao i da primenite neke od 10 trikova koje ćemo s vama podeliti u nastavku teksta.

1.Detalji u boji zlata

Jedna od prednosti ove boje je i što skoro nikad ne izlazi iz mode. Od malih detalja poput posudica za ukrašavanje stola za kafu, do samog stoćića ili lampi inspirisanih italijanskim dizajnom iz sredine dvadesetog veka, skulpturica ili podmetača za čaše. Šta god da odaberete, rezultat je sofisticiranost i maksimalna elegancija.

1oro

2.Kristalni luster

Naravno, pod uslovom da ga stavite u prostoriju  koja je dekorisana u klasičnom stilu, jer bi tada delovao zastarelo, a ne elegantno. U svakom slučaju, ovakav komad na pravom mestu bi doprineo efektu glamura, a takođe bi bio dovoljan detalj za ukras cele prostorije.

2lampara

3.Pliš i ostali tekstili

Drugim rečima, ako želite eleganciju, zaboravite materijale koji su ekonomični i svedeni. Ukrasite kuću bogatim tekstilima, počev od pliša koji je u modi, pa preko bogatih zavesa, jastučića kojima ćete dodati volumen sofi, krevetu, i uopšte prostoru. Naravno, ovo važi i za posteljinu – pmuk, lan i svila neka vam budu omiljenin materijali.

3terciopelo

4.Delikatni detalji

Staklo, keramika, delikatno drvo… Kada se radi o elegantnim detaljima, neka budu harmonični, nenametljivi i klasično lepi. Dakle, ništa što vrišti, šljašti, odskače i štrči neće doći u obzir.

4detalles

5.Uredan prosto je najelegantniji prostor

Haos ne donosi eleganciju. Naprotiv! Zato, gledajte da vam prostor uvek bude uredan i trudite se da i nameštaj i dekorativni detalji podržavaju urednost. Primer: simetrični komadi jer simetrija uvek podseća na sklad i red.

5orden

6.Sloboda prostora

Ne prenatrpavajte prostoriju! Ne zaboravite ovu maksimu kada preuređujete svoj dom, a sve u nadi da ćete ga učiniti elegantnijim. Ključ elegancije nije u punjenju prostora stvarima, već u znanju kako odabrati prave komade kako ambijent ne bi izgubio osećaj prostora, svetlosti i čistoće.

6norecargues

7.Boje jednostavne i lične

Ne moraju nužno da budu svetle. Kako biste dali lični pečat svom domu, možete izabrati elegantne tamno plave ili sive boje, pa čak i grafitnu ili crne nijanse, koje su takođe u trendu. Naravno, ako se odlučite za tamne boje, koristite ih u prostorima gde svetla ne manjka, u suprotnom ćete postići neželjeni efekat „života u pećini“.

7pintura

8.Elegantne ručke i kvake

U pitanju su mali detalji koji daju puno efekta. Promenite ručke i kvake na vratima i učinićete da vrata budu jednostavnija i otmenija i da izgledaju kao nova. Naravno, proverite i vrata i ako nisu u dobrom stanju, prefarbajte ih. Rešenje da to učinite sa modernom i trezvenom bojom.

8manillas

9.Što zelenije, to elegantnije

Ukrasite svoju kuću velikom sobnom biljkom u velikoj i dekorativnoj saksiji i dobićete vrlo svežu eleganciju. Naravno, moraćete voditi računa o tom živom biću – zalivati je, čistiti listove, prihranjivati… Jer velika biljka jeste elegantna, ali kad je metiljava,  utisak se pokvari. Uostalom, nije ni humano pustiti je da pati.

10plantas

10.Ogledala

Ogledala su oduvek bila simbol elegancije. U prostorijama, konkretno, njihov stil zavisi i od samog rama, zato birajte retro, klasične, ramove zlatne ili srebrne boje. Dodatno, ogledala će vam pomoći i da prostorija deluje svetlije, a samim tim i prijatnije.

9espejo

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

 

Izvor: El Mueble

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>